Spierpijn!

Marathon Rotterdam

Gisteren was de dag van de Marathon van Rotterdam. Vanaf het moment dat ik in de Randstadrail stapte kon ik de sfeer al proeven. Al die mensen die op weg waren om die 42 km te gaan rennen, zo gaaf! Zelf rende ik dus mee met de Business Estafette, de DaDa Run For Value voor het goede doel, als invaller bij het bedrijf waar Jessica werkt.

In eerste instantie zou ik 13 km lopen, maar dit werd uiteindelijk 10 km omdat er nog een vervanger was. Bleek een prima keus, want omdat het een estafette was moest je ook wachten bij de wisselvakken tot de renner voor jou je af kon lossen. Ik werd met de bus afgezet bij de Spinozaweg en zag daar hoe de topatleten voorbij kwamen bij het 10 km punt in een tijd van nog geen 30 minuten. Zo gaaf om te zien hoe snel dat ging!

Toen was het mijn beurt. Het ging lekker! Hoewel het wel erg druk was en ik niet heel relaxed kon lopen, omdat ik constant mensen aan het inhalen was. Logisch natuurlijk, want al die mensen moesten 42 km lopen en ik maar 10, dus mijn tempo lag ook hoger dan die van de rest. Ik kon wel nog een beetje merken dat de verkoudheid nog een beetje in mijn longen zat, en ik al een aantal weken niet echt meer gerend had. Na 5 km rennend een bekertje water gedronken (ging verrassend goed dit keer, toch handig zo’n sponsje!) en na ongeveer 56-57 minuten kwam ik bij het tweede wisselpunt aan. Drama! Ik herkende mijn wisselaar niet en was al te ver het wisselvak ingerend, toen weer terug naar het begin en nog een keer naar het eind. Shit, m’n tijd! Waar zit ‘ie toch?! Bleek dat ze helemaal aan het begin stonden, nog voor je het eigenlijke wisselvak in ging. Snel mijn lintje afgegeven en daar ging de volgende.

Omdat er meerdere teams waren die voor DaDa renden, kan ik niet echt achterhalen wat onze gezamenlijke eindtijd was, maar daar ging het ook eigenlijk niet om. ‘s Middags was er nog een erg gezellige borrel waar Erben Wennemars ook was, en die het opgehaalde bedrag voor de stichting bekend maakte.

Geslaagde dag, en nu helemaal in om met die marathon training te beginnen! Kon wel merken dat ik alweer een tijdje niet had gerend (donderdag niet meegerekend), want ik heb nu SPIERPIJN!


Share Button
Paasloop 2014

2 thoughts on “Spierpijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *