Intervallen & Royal Ten

Royal TenZo, dat was weer een trainingsweekje! Afgelopen dinsdag rende ik 8 kilometer, donderdag liep ik mee met het trainingsgroepje van Bloemendaal-Ruigrok en vandaag rende ik de Royal Ten in Den Haag. Lees verder hoe het me verging!

Intervallen
Intervaltraining is supergoed voor je conditie, maar als ik zelf aan het rennen ben heb ik daar natuurlijk geen zin in. Daarom besloot ik afgelopen donderdag mee te doen met het hardloopclubje van Bloemendaal-Ruigrok, zij trainen voor de Halve Marathon van Oostland, waar ik ook aan meedoe in september. Na een kwartiertje ingelopen te hebben deden we 16x 300 meter sprints, waarbij we na elke sprint 1 minuutje wandelden en 1 minuutje dribbelden. Jeeeeetje wat was dat zwaar zeg! En de hele tijd maar aftellen, hoeveel keer moeten we nog?! Anderhalf uur later hadden we er 14 kilometer opzitten en ging iedereen moe en voldaan naar huis. Het is zeker voor herhaling vatbaar, dus over 2 weken ben ik weer van de partij!

Hartslag
Mijn hartslag bij de training

Royal Ten
Misschien ging door die training van donderdag de wedstrijd van vandaag wel zo goed! De 10 kilometer van de Royal Ten stond namelijk op het programma, samen met mijn vader. Een mooie route over de Bezuidenhout en door het Haagse Bos, goed georganiseerd en lekker goed te bereiken. Iets na 14.30 uur gingen we van start. Het was wel warm,  maar we liepen langs lekker veel bomen die schaduw boden en natuurlijk een heel stuk door het bos. Ik probeerde m’n hartslag goed in te gaten te houden zodat ik niet te vroeg al m’n energie kwijt was, en dat ging goed!

Bij het 5 kilometer punt even een klein stukje wandelen (ik kan echt niet rennen en drinken tegelijk) en daarna weer door. Uiteindelijk kwam ik in een tijd van 52.44 over de finish, mijn vader ongeveer 15 seconden later. Geen PR gerend (maar daar had ik ook niet voor getraind) maar het was wel een fijne run! Daarna uiteraard die medaille in ontvangst genomen en na een flesje Aquarius en bekertje water onze spullen halen en weer naar huis.

De zondag afgesloten met homemade sushi en de laatste afleveringen van Breaking Bad. Het was een heerlijk weekend!


Share Button
Run the world: Dublin
80 down, 819 to go!

2 thoughts on “Intervallen & Royal Ten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *