Royal Ten & eerste stapjes naar Berlijn

Vorige week zondag deed ik samen metvriendinnen Anne en Anna mee aan de 5 kilometer tijdens de Royal Ten, een hardloopwedstrijd door onder ander door het Haagse Bos. Anne en Anna zijn beiden net begonnen met hardlopen, en aangezien we in september met een aantal meiden meedoen aan de Strong Sister Run (een girls-only obstacle run), leek het ons wel een leuk idee om alvast die 5 kilometer te testen. Helaas kwam de regen met bakken uit de hemel, maar wat hadden we er zin in! We stonden met z’n drieeen aan de start, maar spraken wel af om ieder z’n eigen tempo te lopen.

Heel even had ik bedacht om vol voor dat PR te gaan (dat nu op 24.27 staat), maar aangezien ik al geen tijden meer op snelheid heb getraind, viel ik daar wel naar een paar honderd meter vanaf. Ik besloot gewoon lekker te rennen en me niet teveel aan te trekken van die kids die je met een sneltreinvaart voorbij kwamen rennen (niet veel later kon ik hen weer inhalen, dat wel, haha!). Uiteindelijk kwam ik over de finish met een tijd van 26.17, ook prima! Anne en Anna hebben ‘m ook allebei in een tijd uitgelopen om trots op te zijn, zeker voor een eerste wedstrijd. Ik ben trots op jullie meiden!

royalten1

Verder ben ik deze week weer eens van werk naar huis gerend, een stukje van 10 kilometer. Op zich is het een prima stukje, maar door een combinatie van hooikoorts en warmte had ik het erg zwaar. Ik heb er dan ook net geen uur over gedaan, en was blij dat ik thuis was! Was tijd voor nieuwe hooikoortsmedicijnen ;).

Ook heb ik een trainingsschema in elkaar gedraaid om nu serieus weer te gaan trainen voor de marathon van Berlijn. De zaterdagochtenden moeten namelijk weer vrijgemaakt worden! Ik ben gisteren rustig begonnen met een run van 13 kilometer, volgende week 15, dan 18 en zo steeds verder de kilometers uitbouwen. Nog steeds heb ik de angst dat de pijn in mijn knie nog een keer terug komt, dus ik durf eigenlijk ook niet al te intensief te trainen. Maar het komt vast goed! Nog 111 dagen…


Share Button
Ride For The Roses 2015
Easy like sunday morning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *