Race reports

Ik ben weer helemaal terug! Eerder vertelde ik al dat ik na de marathon en de bruiloft moeite had mijn ‘zin’ in het hardlopen weer te vinden, omdat ik niet een echt doel voor ogen had. Inmiddels heb ik alweer meegedaan aan de 10 kilometer loop in Pijnacker en rende ik afgelopen zondag de 10 mijl (16,1 km) tijdens de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam. En ik ben niet ontevreden over het resultaat!

10 km – Halve Marathon Oostland

Wanneer er in je eigen dorpje een hardloopevenement georganiseerd wordt, moet je bijna wel meedoen. Op zondag 4 september 2016 vond de Halve Marathon Oostland plaats, met naast de 21 km ook een 10 en een 5 kilometerloop. Hoe fijn is het dat je op de fiets naar de start kunt rijden, geen kleding hoeft mee te nemen en na de finish binnen een halfuur weer onder je eigen warme douche staat? De route mag dan wel wat saai zijn (alle wegen heb ik inmiddels al wel een keer gehad tijdens mijn eigen rondjes), het blijft superleuk om aan zoiets mee te doen. Ik koos dit jaar echter wel voor de 10 kilometer in plaats van de halve marathon, omdat ik hier echt niet genoeg voor getraind had. Ik ben niet ontevreden over het resultaat, mijn officiële uitslag was 52.17 (PR 51.06). Ook superleuk om bekenden langs de kant te zien, dat heb je nou eenmaal meer in een dorp! 🙂

10 miles – Dam tot Damloop

Afgelopen zondag deed ik mee aan de Dam tot Damloop in het bedrijventeam van mijn werk, sinds een aantal maanden werk ik namelijk met veel plezier bij PostNL Online. Samen met mijn tijdelijke collega’s (vader en twee vrienden liepen mee als ‘introducees’) vertrokken we op een zonnige zondagochtend met de auto richting Zaandam. Met zijn viertjes kletsten we wat af over wat voor tijd we wilden gaan lopen en hadden er vooral heel veel zin in. De auto parkeerden we in Zaandam en vervolgens liepen we naar het Dam tot Dam park waar PostNL een eigen tent had. Hier kregen we ons shirtje en startnummer, na een korte peptalk en groepsfoto vertrokken we rustig aan met pendelbussen richting de start in Amsterdam.

Dam tot Damloop - PostNL

Alle 250 lopers van PostNL

Nog even wachten voor Amsterdam Centraal tot we aan de beurt waren om te starten. Een aantal keren werden we (vooral m’n vader) aangesproken door toeristen die nieuwsgierig waren wat er nou allemaal aan de hand was. Om 11.45 uur was het zover, we mochten van start in het blauwe startvak! Na een warming up van Annemarie Thomas klonk het startschot en renden we alle vier onze eigen race. Ik en mijn vader hebben nog de eerste paar kilometer samen gelopen, maar daarna zijn wij ook opgesplitst. Dit was mijn eerste race waarbij ik zonder muziek rende. En eigenlijk is het me heel goed bevallen! Zeker bij de Dam tot Dam loop is er erg veel publiek en muziek langs de kant en wanneer je eigen oordopjes in hebt krijg je hier wel minder van mee.

Dam tot Damloop

Zie die concentratie 😉

Een groot gedeelte van de run hadden we de wind in de rug, waardoor het extra lekker ging. Wel deed het zonnetje hard zijn best, dus de temperaturen liepen aardig op. Toen ik af en toe een blik op mijn horloge wierp was ik verbaasd dat ik dit tempo (rond 5.10 per km) nog steeds wist vol te houden. Alleen de laatste paar kilometers werden wat zwaarder, dat zie ik ook wel terug in Runkeeper. Uiteindelijk gefinisht in 1.24.54, bijna 5 minuten sneller dan 2 jaar geleden, joehoe!! Natuurlijk moest er een trotse medaillefoto gemaakt worden met Barend, Ron en mijn vader, waarna we onze tassen opzochten en weer naar huis reden.

En nu? Ik heb de smaak weer lekker te pakken, komend weekend ren ik de Vredesloop in Den Haag, en in december de Bruggenloop in Rotterdam!

Dam tot Damloop 2016


Share Button
CPC Loop Den Haag 2017
Paasloop 2016 - met een eerste plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *