1/4 Marathon Rotterdam

De weersvoorspellingen van afgelopen zondag waren top, 20 graden en een lekker zonnetje. Perfect weer voor op je vrije dag. Misschien net iets te warm om een kwart marathon te rennen, maar we gingen er toch voor! Samen met 3 andere collega’s van mijn afdeling rende ik met nog meer mensen van PostNL de 1/4 marathon van Rotterdam. 

Iets voor half 9 pakte ik de Randstadrail naar Rotterdam en deze zat al lekker vol met andere (kwart) marathon lopers. Ik voelde weer helemaal de spanning van vorig jaar, toen het ook zo lekker weer was en ik de hele marathon ging rennen. Zo leuk om dat weer een beetje mee te maken. In het Groothandelsgebouw naast Rotterdam Centraal verzamelden we, kregen we ons startnummer en na een kopje thee gingen we op weg naar Blaak, waar de start van de kwart marathon was. In een hemdje en korte broek was het nog best fris zo ‘s ochtends vroeg, dus ik was blij dat ik nog een wegwerpponcho had meegenomen.

Ik moet voor een hardloopwedstrijd normaal gesproken al 100x naar de wc, en dat ik nu zwanger ben helpt niet echt mee. Thuis was ik geweest, in het Groothandelsgebouw ook maar toen we naar de start liepen moest ik alwéér plassen. Ik was natuurlijk niet de enige, maar ik vond de rij voor de Dixies echt te lang. Dan maar hopen dat het ‘zakt’ tijdens het rennen. Toen was daar om 10.00 uur het startschot, helaas zonder Lee Towers dit keer. Net als bij de CPC wilde ik met een hartslag van 150 gaan lopen, maar ik merkte wel dat mijn tempo al een stuk lager was dan een maand geleden. Ach, wat gaf het, lekker lopen was het plan.

Ik had zeker geen spijt van mijn kledingkeuze, want het zonnetje stond al lekker te branden aan de hemel. En wat een publiek, er stonden zoveel toeschouwers langs de kant! Na 2 km moest ik toch nog steeds plassen, dus dook ik even snel een Dixie in. Gelukkig stond daar geen rij en kon ik snel weer verder, maar dat verklaart de piek in Runkeeper ;-).

Ik dacht dat ik langzaam liep, maar er waren toch een hoop mensen die nog langzamer liepen dan ik. De hele tijd rechts lopen was er dus niet bij, ik kon een hoop mensen inhalen (en dat terwijl ik 6.15 gemiddeld over een kilometer deed). De route was prachtig, we liepen om de Kralingse Plas heen en het uitzicht op de skyline van Rotterdam was top. Ik kon van dit stuk veel meer genieten dan vorig jaar, toen ik alleen maar aan de pijn kon denken. Nadeel: een groot gedeelte ging over een weg met klinkers, en ik loop toch echt het lekkerst op asfalt.

Dan staat er ‘1000 meter’ op de grond, en dan weet je dat de finish nabij is. De laatste bocht en de finish op de Coolsingel straalt al in de verte. Geen sprintje dit keer, maar in een rustig tempo het laatste stukje netjes afmaken. Met de handjes in de lucht over de finish!

Medaille 1/4 marathon

In totaal heb ik 1.05.23 gedaan over 10,5 km. Geen toptijd, maar dat hoefde ook niet. Die kleine in mijn buik heeft inmiddels al 2 medailles verdient :-).

 


Share Button
CPC Loop Den Haag 2017

2 thoughts on “1/4 Marathon Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *