De groetjes uit Schoorl

Hardlopen door de natuur vind ik heerlijk, mijn vader ook, en dus schreven wij ons een paar maanden geleden in voor de Groet uit Schoorl Run. Een prachtige route door de Noord-Hollandse natuur stond vanmorgen dan ook op ons te wachten. En wat was het fijn dat het weer mee zat, het zonnetje liet zich goed zien en het was gelukkig ook niet koud! Fijn na die winterse dagen van de afgelopen week.

Groet
Om 9.00 uur haalde ik mijn vader op en een uurtje later hadden we de auto geparkeerd bij Hogeschool Inholland Alkmaar, waar vandaan de pendelbussen naar de start in Schoorl vertrokken (tip voor de volgende keer: je kunt gemakkelijk geld besparen door geen busticket van 5 euro te kopen, want ze vragen er toch niet naar). Om 10.45 stonden we klaar in het startvak en om 11.00 uur vertrokken we. Ik vond de route prachtig, heerlijk hardlopen door het bos. Op een gegeven moment renden we langs een plaatsbordje van ‘Groet’, waardoor we ook meteen snapten waar de naam ‘Groet uit Schoorl Run’ op sloeg, want we vonden die al zo stom :).

Groet uit Schoorl

Onder de 2 uur
Eindelijk, we kunnen vertrekken! Het was met 6 graden nog best fris, en stilstaan in een startvak maakt het er niet warmer op. De eerste kilometers gingen heerlijk, we renden rond de 5.30 minuten per kilometer. Pas rond de 15 kilometer werd het zwaarder. Hier kwamen we echt in de duinen en ook stond er een stevig windje. Toen ben ik ook m’n vader uit het oog verloren, dus de laatste 3 kilometer heb ik ‘alleen’ gerend. Ook al ging ik niet echt voor een goede tijd vandaag, als ik dan zie dat een tijd onder de 2 uur er in moet zitten, wil ik die ook wel proberen te halen. Uiteindelijk ben ik met een tijd van 1.59.44 over de finish gekomen, mijn vader 3 minuten later. Als aandenken geen medaille dit keer, maar een handdoek waar de naam van de race op staat. Toen snel weer naar de pendelbus en even later opwarmen in de auto met de verwarming op zijn hoogst. Nu lekker thuis op de bank met de laptop op schoot, ik kom er denk ik niet meer vanaf.

Was een leuke dag!

UItslag Schoorl


Share Button
Nog 2 maanden!
I've got a snowboard under my feet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *