CPC Loop Den Haag 2017

Zondag 12 maart was het weer tijd voor het leukste sportevenement van Den Haag: de CPC Loop! Dit jaar stond ik samen met Bert en m’n vader aan de start van de 10 kilometer. Dit was gezien mijn huidige staat een verstandigere keuze dan de halve marathon. De zon straalde aan de hemel, het was een prachtige dag om door Den Haag hard te lopen!

We stonden ingedeeld in het eersteĀ startvak. Niet omdat we werkelijk van plan waren een tijd van rond de 50 minuten te lopen (hoewel, mijn vader zat er niet ver vanaf met 53 minuten!), maar de ervaring leert dat je in de andere startvakken veel meer last hebt van opstoppingen onderweg. Wij willen gewoon lekker doorlopen! Toen het startschot werd gelost moest ik me heel erg inhouden om niet ‘meegezogen’ te worden in de stroom met hardlopers. Je hebt nou eenmaal adrenaline in je lijf ;-). Maar wat heerlijk, voor het eerst maakt het tempo mij echt niet uit, mijn enige doel is het uitlopen. Okee, als ik heel eerlijk ben zou ik het stiekem wel fijn vinden om binnen het uur te finishen, haha. Maar ik loop op hartslag, en hou deze dan ook goed in de gaten.

CPC Loop Den Haag 2017

Na het startschot ga ik na een paar honderd meter aan de rechterkant lopen en liet me lekker inhalen door iedereen. Onderweg kwam ik nog wat collega’s tegen van PostNL en na een paar kilometer kwam Bert naast me lopen. Hij had die middag nog een handbalwedstrijd te spelen, dus ook zijn doel was ook het uitlopen van de wedstrijd. Het was genieten, ik voelde me goed en genoot van de race. Wanneer je na 9,5 km bij het Malieveld aankomt, moet je alleen nog een bocht naar links draaien en daar is dan de finish! Vlak voor de finish hoorde ik nog ‘Michelleeeee!!!!’, en ik zag dat Nadia me daar nog stond aan te moedigen, zo leuk om haar daar te zien! Eerder die zag had ze de Ernst en Bobbie loop en de 5 km gelopen, zo goed! Samen met Bert ging ik de finish over, in een tijd van 58.32. Ik ben tevreden!

Na zo’n warme run smaakte de AA echt heer-lijk, en voldaan liepen we met onze medailles naar het station. Volgend jaar weer de halve marathon?


Share Button
1/4 Marathon Rotterdam
Race reports

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *