This Girl Gets Married #3

De tijd vliegt, nog maar 4,5 maand en dan is het zover: ik ga trouwen met Bas! Hoewel je me geen ‘bridezilla’ kunt noemen, heb ik al wel meer dan eens een droom gehad dat iets te maken had met de bruiloft. Zo droomde ik laatst nog dat we helemaal geen fotograaf hadden geregeld (terwijl we die al lang hebben) en dat helemaal niemand een foto had gemaakt van de bruiloft, haha. En afgelopen weekend droomde ik dat de ringen van een gek soort roest-bruin materiaal gemaakt waren en ons niet eens pasten.’s Ochtends word ik dan wakker en denk ‘meid, waar maak je je toch druk om’.

 Ondertrouw

gemeentenummerIk heb namelijk helemaal geen zenuwen of stress, we hebben tenslotte nog 4,5 maand om de laatste dingen te regelen en we lopen eigenlijk prima op schema. Afgelopen vrijdag zijn we in ondertrouw geweest. Tegenwoordig heet het officieel huwelijksaangifte doen, maar ‘we gaan in ondertrouw’ klinkt toch wat gezelliger dan ‘we gaan even onze huwelijksaangifte doen’. Ik denk dan meteen aan je belastingaangifte, en dit was toch wel wat leuker!

Omdat we in Rijswijk zullen trouwen, deden we de ondertrouw ook in Rijswijk. Dat scheen net weer wat praktischer te zijn. We moesten beiden formulieren invullen en ondertekenen, waarbij eigenlijk gecheckt werd of we überhaupt wel met elkaar mochten trouwen en of we het wel wilden natuurlijk ;-). Ook werd gevraagd welke naam ik aan wilde nemen na de bruiloft. Lijster – de Lange it is! Toch wel officieel en bijzonder als je dat zo op een formulier ziet staan hoor. Een halfuurtje later liepen we toch wel met een big smile het stadhuis uit.

De ringen!

Om lekker in het thema te blijven en omdat we toch een middag vrij hadden, zijn we daarna onze trouwringen gaan uitzoeken bij Langerak, een juwelier op de hoek van de Grote Markt in Den Haag. Talloze bakjes met ringen zijn onze ogen en vingers gepasseerd. Na een aantal ringen in het ‘misschien-bakje’ gelegd te hebben waren we er na ongeveer een uurtje uit. Dit worden ze! Om het te vieren (en omdat het vrijdagmiddag was) zijn we daarna bij de buren van De Zwarte Ruiter naar binnen gelopen en hebben we bier en bitterballen besteld. Proost!

schommel
Over een paar weken mag ik m’n trouwjurk voor de tweede keer passen. Ik ben gelukkig niet aangekomen de afgelopen tijd, dus als het goed is moeten de maten nog steeds kloppen en kan die rits dicht. En anders moet ik toch maar weer een aantal rondjes extra hardlopen de komende tijd. Met de marathon van Rotterdam voor de deur moet dat goed komen :-).


Share Button
This Girl Gets Married #4
This Girl Gets Married #2

2 thoughts on “This Girl Gets Married #3

  1. Onwijs leuk Michelle, gefeliciteerd met deze stap naar jullie huwelijk!
    Koos en ik leven mee met jullie avontuur!
    Groetjes Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *