De bruiloft!

We got married! Op zaterdag 21 mei zei ik dan eindelijk volmondig JA tegen de liefde van mijn leven. Hierbij een verslag over mijn beleving van de best day ever, want dat is het echt!

Vrijdagnacht sliep ik bij mijn ouders. We aten samen, versierden de woonkamer en rond 23.30 uur ging ik mijn bed in. Zaterdagochtend werd ik vroeg wakker, omdat het al snel licht was in de kamer waarin ik sliep. Omdat de kapper pas om 10.00 uur zou komen en ik eigenlijk verder niks te doen had dankzij mijn voorbereiding/stress dag van vrijdag, hielp ik een beetje met versieren van de tuin en deed ik met mijn vader nog even boodschappen. Ik had totaal nog geen zenuwen, ik was heerlijk relaxed.

10.00 uur

bruiloft2

Toen kwam Gertrude van LOOKS en ze verzorgde het haar en de make-up van mijn moeder en zusje. Ze zagen er prachtig uit! Daarna was het mijn beurt. Een week eerder was ik bij Gertrude langs gegaan voor mijn proefkapsel, dus ze wist precies hoe ze me mooi moest maken. Mijn haar werd opgestoken en m’n make-up deed ze lekker naturel, zodat het goed bij me pastte. Ondertussen was fotograaf Anouk ook gearriveerd en schoot vast plaatjes.

13.30 uur

Het was eindelijk tijd om m’n jurk aan te trekken. Oooh, nu was de dag voor mijn gevoel echt begonnen! Bas stond inmiddels al buiten voor de deur met wat familie en vrienden. De zenuwen sloegen op dit moment wel een beetje toe, haha. Alle knoopjes van m’n jurk werden vastgemaakt en m’n moeder had inmiddels haar eerste traantjes al gelaten. Op dit moment voelde ik me ook echt een bruid, zo’n jurk doet best veel met je!

Alle vrouwen die toen nog binnen waren gingen naar buiten, ik was toen nog als laatste binnen. Ik ademde een paar keer diep in en uit en deed toen ook de deur open. Daar stond Bas! Wat had hij een mooi blauw pak aan en wat was het leuk om iedereen te zien, kippenvel momentje.

14.00 uur

bruiloft3

We deden binnen nog even koffie voordat wij vertrokken in onze trouwauto om foto’s te maken. In deze mooie BMW Z4 van Peter en Mieke voelden we ons echt speciaal. Gelukkig was het lekker weer en kon het dak open! Eerst reden we met Anouk en Ingeborg langs De Trucker, waar Bas en ik 11 jaar geleden voor het eerst zoenden. Vervolgens reden we naar Delft waar we bij Lijm & Cultuur wat mooie plaatjes maakten. Daarna reden we door naar Vlietzigt.

16.00 uur

Achter Herberg Vlietzigt ligt een mooi park waar we ook nog wat foto’s wilden maken in het groen. Ook was het daarna tijd voor wat portretfoto’s. Zo leuk, Sofie (5) en Jenthe (4) vonden mijn jurk prachtig en wilden heel graag mijn sleep dragen. Zo ontzettend schattig! Wat een leuke meiden zijn dat toch :).

17.30 uur

Na het schieten van de portretfoto’s was het tijd voor het diner. We zaten aan een lange tafel en het eten was echt heerlijk. We werden verrast door onze ceremoniemeesters met een felicitatiefilmpje van BZB, bij dit optreden in De Trucker zoenden we destijds voor het eerst. Echt zo gaaf. Ook werden er wat lieve woorden gezegd door vrienden en familie. Je voelt je zo bijzonder en geliefd op zo’n dag.

19.15 uur

Als toetje hadden we gekozen om vast de bruidstaart aan te snijden. Deze was prachtig gemaakt door Cake Company. Omdat we een beetje waren uitgelopen en de eerste avondgasten al voor de deur stonden, was het voor Bas en mij tijd om in het bootje te stappen, waarmee we even over de Vliet zouden varen. Een stukje taart en koffie ging mee op de boot, en we hadden even heerlijk een halfuurtje met z’n tweetjes.

bruiloft4

Tijdens het varen hadden we de tijd om even te kletsen en te relaxen, maar eigenlijk sloegen nu pas de zenuwen toe, omdat niet lang daarna de ceremonie plaats zou vinden en alle gasten daarbij aanwezig zouden zijn. Onderweg zagen we steeds gasten langsfietsen/langsrijden, niet allemaal hadden ze door dat wij in dit bootje zaten, dus dat was super grappig.

19.45 uur

bruiloft5

Het bootje was weer op de terugweg en Herberg Vlietzigt kwam weer in zicht. We meerden aan bij de steiger en toen pas zagen we pas hoeveel mensen er stonden. 150 man, zo indrukwekkend. Nog indrukwekkender is dat je ze ook allemaal kent, en ze voor jou daar staan. We liepen helemaal flabbergasted door deze haag van mensen.

20.00 uur

bruiloft6

Tijd voor de ceremonie, het moment waar het allemaal om draait. Gelukkig liet het weer het toe dat we buiten konden trouwen, want dat wilden we zo graag. Bas liep met zijn moeder en ik even later met mijn vader naar voren, terwijl de akoestische versie van het nummer ‘Times like these’ van de Foo Fighters klonk. De ceremonie was prachtig, onze ambtenaar Jan had er een heel mooi verhaal van gemaakt. Ook hadden we allebei een persoonlijk verhaaltje geschreven, die we aan elkaar voorlazen.

Daarna was het tijd voor het ja-woord! Aansluitend werd ‘One day like this’ van Elbow ingestart en wisselden we ringen uit. Ook tekenden we de trouwakte en schreven de getuigen ook nog een persoonlijk verhaaltje in het trouwboekje. Als laatste nummer klonk ‘Love is’ van Splendid. Toen was de ceremonie afgelopen en was het tijd om te proosten.

21.30 uur

Party time! Bas en ik openden de ‘dansvloer’ met ‘The Salmon Dance’ van The Chemical Brothers. Direct hierna begon de SOG Band te spelen, een supergave coverband uit Delft. De dansvloer is lekker vol gebleven :). Hoogtepuntje was de ‘battle’ van Hey Jude, waarbij de mannen en vrouwen om de buurt ‘naaanaananananaanaaa’ zo hard mogelijk meezongen. Had je bij moeten zijn ;).

Tijdens het feest kregen we ook nog een supergave (en dikke!) ‘Reis inspiratiegids’ van alle gasten. Iedereen had een vragenlijst ingevuld over zijn of haar favoriete reisbestemming, tips voor als wij daarheen zouden gaan en lieve wensen voor Bas en mij. Dit was samen gebundeld in een gaaf boek, een speciale editie van Mijn vriendjes en vriendinnetjesboekje.nl.

00.45 uur

Het feest was bijna afgelopen, en voor mijn kersverse echtgenoot en ik was het tijd om naar huis te gaan. Door een haag van sterretjes en langs lieve mensen liepen we naar de auto. Wat een ontzettend gave dag was het. Best day ever <3 <3 <3

bruiloft1

Foto’s: Anoukfotografeert


Share Button
This Girl Gets Married #4

One thought on “De bruiloft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *