Zin

Wat is het lang geleden sinds ik voor het laatst iets postte over hardlopen. En dat is niet zonder reden, ik ben mijn zin in het hardlopen een beetje kwijt. Erg he, met een blog die over hardlopen gaat? 

Eerst kon ik het me echt niet voorstellen dat ik geen zin meer zou hebben om naar buiten te gaan voor een rondje rennen, maar het is toch echt zo. Ik ben mijn motivatie kwijt. Waar ik eerst altijd een stok achter de deur had in de vorm van de marathon, en in april en mei de gedachte ‘als ik maar in mijn trouwjurk pas’, dat ik nooit moeite had om mijn hardloopschoenen aan te trekken.

Nu er echter geen marathon en huwelijk (zou gek zijn!) meer op de planning staat, ben ik mijn zin een beetje kwijt. Maar dan schrijf je je toch gewoon weer in voor een marathon, zou je denken. Maar ik vind 3 marathons echt genoeg, en ik denk bovendien niet dat ik mijn tijd nog veel zal verbeteren.

Tijdens onze huwelijksreis op Curaçao heb ik niet hardgelopen, ik wilde het wel, maar het gebied was erg heuvelachtig en bovendien was 32 graden gewoon te warm en niet verantwoord. Bij thuiskomst kon ik het goed merken dat ik 3 weken niet gerend had, en het kostte me dan ook moeite om weer 5 en 10 kilometer te lopen. Nu sport ik nog steeds 3x in de week, 2x hardlopen en 1x steps in de sportschool. Op zich prima, maar ik hoop dat ik het zin in lopen van langere stukken weer terugkrijg.

zin-om-te-rennen-2

In september loop ik de Dam tot Damloop in het bedrijventeam van PostNL (sinds 1 april mijn nieuwe werkgever) en eigenlijk wil ik in september ook de Halve marathon Oostland rennen, die in Pijnacker georganiseerd wordt. Dus ik hoop dat ik het hardlopen snel weer leuk ga vinden en met plezier langere afstanden ga lopen. Afgelopen zondag rende ik ‘maar liefst’ 12,5 km (ik kreeg zelfs een melding in Runkeeper, dat ik verder dan normaal hard gerend, en dat zegt wel wat!) dus het begin is er.

En als ik het ook zo opschrijf dan denk ik ook, meid waar maak je je druk om. Trek gewoon die schoenen aan en ga naar buiten. Dus dat ga ik denk ik dan ook maar doen. Dat schrijven zo therapeutisch kan werken :).


Share Button
2016
Drie keer is scheepsrecht

One thought on “Zin

  1. Ah, jammer dat je niet op Curaçao bent wezen hardlopen! Is erg leuk weet ik uit ervaring 😉 Maar kan me voorstellen dat 32 een beetje warm is… En relaxen op Curaçao is ook heerlijk! Hopelijk krijg je binnenkort weer zin om langere afstanden te lopen, 12,5 km is een mooi begin toch! Succes met trainen voor de Dam tot Damloop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *