We Own The Night

We Own The Night is een ladies run van 10 kilometer door Amsterdam op zaterdagavond 7 juni. In fluoriserende shirtjes zie je dan een lange stoet vrouwen in het donker door de straten van Amsterdam rennen, door het Vondelpark en langs het Rijksmuseum, vergezeld door muziek langs de kant en een hele fijne sfeer. Vorig jaar deed ik mee met Mirjam, het was erg geslaagd en ik liep zelfs een PR 🙂

Als voorbereiding op de run van dit jaar organiseert Run2Day een aantal trainingen door het hele land, afgelopen zaterdagochtend was ik bij de training in Rotterdam aanwezig.

Voor de ingang van de Run2Day winkel op de Meent stond Nike met een schattige auto. Iedereen die meedeed aan de training kreeg een shirtje met ‘We Own The Night’ erop en kon een paar Nike Free’s proberen. Ik koos voor de Free Flyknit 3.0 versie, en was erg benieuwd hoe deze zouden bevallen. De Free’s stimuleren het natuurlijk lopen heel erg, het model dat ik aan had zat heerlijk, het was net of ik alleen sokken aan had. De schoenen stimuleren je ook echt om anders te gaan lopen, minder landen op je hiel maar meer op je voorvoet. Echt wennen!

free Nike Free 3.0

Toen iedereen er klaar voor was kon de training, verzorgd door Niels van Run2Day, om 9.45 uur beginnen. Na een stukje rennen stopten we op een pleintje en deden we een aantal oefeningen om je stabiliteit te verbeteren – heb je ooit weleens geprobeerd op 1 been te staan met je ogen dicht? – en deden we intervaltraining. We renden naar de Erasmusbrug waar we steeds een trap omhoog namen om daarna weer een stukje over de brug naar beneden te rennen. Daarna zijn we ook nog een keer heen en weer over die brug gerend.

Rond 11.00 uur was de training klaar en hadden we ongeveer 5 kilometer gerend. Ik leverde mijn schoenen weer in en trok ik mijn eigen Lunarglides weer aan. Dat voelde echt raar haha! De Free’s zitten erg fijn, maar ze zijn niet echt geschikt voor langere afstanden, maar goed voor de afwisseling. Bovendien helpen ze ook je voet sterker te maken.

Daarna snel naar huis want om 12.30 uur stond alweer de volgende activiteit op het programma: het vrijgezellenfeest van Jeanny! En wat hebben we genoten 🙂

 


Share Button
Tag: Run baby run
Valsspelen bij de marathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *