Op weg naar Parijs!

Het gaat weer gebeuren: mijn volgende marathonavontuur! Op 7 april 2024 sta ik (als alles goed gaat *fingers crossed*) aan de start van mijn 5e marathon, de Schneider Electric Marathon de Paris! Samen met Nadia en Emiel ga ik hardlopend de highlights van de stad van de liefde verkennen. Mijn eerste halve marathon rende ik ook in Parijs, superleuk om straks weer terug te zijn! <3

Trainingsschema

Na Amsterdam heb ik geprobeerd de langere afstanden een beetje in mijn systeem te houden, zodat ik niet vanaf 0 weer hoefde op te bouwen. In december heb ik met mijn vader de Bruggenloop gerend, en in het laatste weekend van het jaar nog 20,23 km. Met nu nog minder dan 4 maanden te gaan, wordt het tijd om de langere duurlopen echt te gaan in plannen. Mijn schema ziet er zo’n beetje zo uit:

WeekWeekend duurloop
Week 321 km
Week 4/
Week 523 km
Week 625 km
Week 728 km
Week 830 km
Week 930 km
Week 10/
Week 1121 km
Week 1232 km
Week 1310 km
Week 14MARATHON!
Met nog een eigen wintersport en een tripje van Bas vallen er 2 weekenden weg.

Naast deze duurlopen wil ik doordeweeks nog 2x rennen, keertje 5/6 km en een keertje 10 km. Bij vorige marathons heb ik eigenlijk ook op deze manier getraind en dat werkte voor mij prima. Die zijn wat makkelijk in te plannen als lunchrondje of ’s avonds. Dit keer heb ik er wat langere afstanden bij gedaan, om wat meer vertrouwen te krijgen dat het goed gaat.

Hardlooprugzak besteld!

In Parijs hebben ze ook ‘catering’ tijdens de marathon, maar dat zijn allemaal net niet de dingen waar ik iets aan heb. Omdat er vast voedsel en flesjes water worden uitgedeeld, en ik het liefst gelletjes neem en sportdrank drink ben ik op mijn eigen voorraad aangewezen. Geen supportersteam langs de weg dit keer, waardoor ik zelf wat meer mee moet nemen. Gisteren heb ik voor het eerst mijn nieuwe hardlooprugzak geprobeerd, en met succes! Ik kon een liter drinken meenemen (was niet nodig met deze kou, maar wel getest) en had daarnaast ook plek voor telefoon en andere dingen, dus top! Het is deze rugzak van Decathlon, zou ‘m iedereen (nouja, elke vrouw in elk geval dan) aanbevelen!

Nu maar hopen dat de zon zich een beetje meer laat zien en dat die winterse buien een beetje achterwege blijven, want hoe goed je je er ook op kunt kleden: het is gewoon lekkerder om hard te lopen met een zonnetje dan met natte voeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *