Trainen voor weer een halve marathon

Zondag over 7 weken is het zover: de halve marathon tijdens de Hoge Veluwe Loop. Ben ik er klaar voor? Nee, nog lang niet! Het is ook al veel te lang geleden sinds ik hier iets heb gepost, dus ik zal jullie even een update geven. 

Het is nogal een understatement dat de geboorte van Emma mijn leven heeft veranderd. Qua afstand en conditie kon ik redelijk snel alweer 10 kilometer lopen, maar ik vond het lastig om het hardlopen te blijven volhouden. In het weekend vind ik het heerlijk om een stuk te gaan rennen, maar doordeweeks komt het er vaak niet van. Dan vind ik het na een dag werken veel leuker om lekker met Emma te knuffelen voordat ze naar bed gaat. En daarna heb ik vaak geen zin meer. Stom he? Daar moet verandering in komen!

Maar het is niet zo dat ik helemaal heb stilgezeten! Zo heb ik meegedaan met het PostNL team tijdens Mud Masters in april, en rende ik de 10 kilometer tijdens de CPC. Ook deed ik mee aan Den Haag Urban Trail, een route van 10 kilometer door (gebouwen in) de binnenstad van Den Haag. Oja, en de Golden Ten in Delft op Hemelvaartsdag. Meedoen aan zo’n run geeft me altijd weer een kick, en dan weet ik gewoon dat ik het vaker moet doen.

NN Den Haag Urban Trail
NN Den Haag Urban Trail

Hardlopen Menorca

Hardlopen op Menorca. Prachtige weggetjes en mooie uitzichten!

Met nog iets meer dan 7 weken te gaan is het tijd om serieus te gaan trainen. Zo wil ik in het weekend de afstanden gaan uitbreiden (12, 14, 15, 15, 18, 18, 21) en doordeweeks minimaal een keer 5-10 km zodat ik op 7 oktober in Hoenderloo fit aan de start sta voor die halve marathon. Ik heb het uit m’n hoofd gezet dat ik een PR neer kan zetten (hoewel ik op de Veluwe wel het snelste kan lopen), het gaat me om het uitlopen.

Zo, nu ik het hier heb opgeschreven moet het wel goed gaan komen, toch? 🙂

 

 

2 thoughts on “Trainen voor weer een halve marathon

  1. Leuk! This girl runs again! Hoewel, als je zo opsomt wat je allemaal nog gerend hebt dan heb je niet bepaald stil gezeten toch? Succes met trainen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *