Tag: Run baby run

Vredesloop

Lijstjes, ik houd ervan. Op de blog van Annemerel vond ik de ‘Run baby run’ tag, en ik besloot hem ook in te vullen. Zie hier mijn antwoorden!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
In november 2012, toen ik samen met een aantal vriendinnen bedacht dat we mee gingen doen aan de CPC 10 kilometer in maart.

Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?
Omdat ik dacht ‘als zelfs huisvrouwen 10 kilometer kunnen lopen dan moet ik dat toch ook kunnen’.

Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?
Nee, af en toe deed ik weleens een poging, maar dan was het steeds ‘tot die boom en dan mag ik weer wandelen’, het was nooit echt een succes 😉

Loop je het liefste alleen of samen?
Het liefst alleen. Hoewel, laatst liep ik met mijn vader 16 kilometer tijdens de Paasloop, en we liepen heerlijk naast elkaar, allebei onze oortjes in en alleen af en toe wat zeggen. Beviel goed! Ik kan niet zo goed de hele tijd praten, of ik moet langzamer gaan lopen. Maar als ik voor een snelle tijd wil gaan is dat niet zo’n goed idee.

Wat is je favoriete hardloopschoen?
LunarGlide van Nike. Ik heb bijna 1000 km op deze schoenen gelopen! Inmiddels een nieuw paar besteld 🙂

Waar loop je normaal gesproken?
Vanaf mijn huis kan ik een aantal mooie rondjes maken, doordat ik aan de rand van Pijnacker woon. Nadeel is dat ik ook precies weet hoe lang alle rondjes ongeveer duren, waardoor het niet echt meer een verrassing is.

Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?
Begin dit jaar ben ik een week naar Gran Canaria geweest, waar ik een aantal keer ‘s ochtends mijn hardloopschoenen heb aangetrokken. Heerlijk om in ‘s winters je korte broek aan te kunnen trekken om langs palmbomen en het strand te rennen. <3

Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?
Natte voetenIk had op Buienrader gekeken en zag dat het wel mee viel met de regen, dus ik ging naar buiten voor een rondje van 10 kilometer. Maar toen begon het toch te storten! Eerst nog regen, toen hagel, en toen ik de N470 op draaide (een open weg met weinig bomen, alleen kassen en gras) begon het te onweren. SHIT! Dat vond ik toch iets te eng, dus ik ben een stukje terug gerend en ben bij een huis gaan schuilen onder een grote boom, heb om hulp gebeld en ben opgehaald door Bas. Zeiknat en ijskoud, bij thuiskomst snel onder de douche!

Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen?
Ja, meerdere! Ik heb dan ook al een mooie collectie medailles in de woonkamer hangen. Onder andere van de Leiden Marathon (10 km), Vredesloop (10 km), Ladies Run (5 km), CPC (10 km en 5 km) en Business Estafette tijdens de Rotterdam Marathon (10 km). Oja, en de mooiste van de Semi Marathon de Paris natuurlijk :).

Wat was je eerste wedstrijd?
De 10 kilometer tijdens de CPC in Den Haag, in 2013.

Als je al een wedstrijd hebt hardgelopen, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gelopen hebt?
Zonder twijfel de halve marathon van Parijs. De sfeer, het publiek, de deelnemers, het parcours, het weer, alles klopte. Wat een ervaring om langs de Seine hard te lopen. Zou zeker nog eens aan een buitenlandse wedstrijd mee willen doen! Iemand tips?

Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?
Ik heb een racefiets dus af en toe maak ik hier samen met Bas tochtjes op. Voor dat ik met hardlopen begon deed ik dit vrij regelmatig, maar heb er nu niet zoveel tijd meer voor.

Wie of wat is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?
De blogs van Annemerel en GirlsLove2Run geven me altijd zoveel motivatie.

Wat is jouw top 5 powersongs?
Mijn Spotify afspeellijst verandert met de dag, maar op het moment deze:

 • Go Back To The Zoo – What If
 • Kensington – We Are The Young
 • Martin Solveig – Ready 2 Go
 • One Direction – One Way Or Another
 • Carvin Harris – Summer

Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?
De halve marathon

Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
Om op 19 oktober de hele marathon van Amsterdam uit te lopen. Het liefst ook nog met een mooie tijd, maar uitlopen is belangrijker!


Share Button
Hardlopen op muziek
We Own The Night

2 thoughts on “Tag: Run baby run

 1. Ha Mies,

  Leuk stukje inzicht zo. Ik heb nog een tip voor je van een powersong die mij al een poosje over de laatste kilometer heen helpt, als je er eigenlijk geen zin meer hebt moet je deze opzetten:

  Kings Of Leon – Temple.

  Perfecte hardloopbeat, weet me altijd te versnellen tot nu toe. Probeer het is zou ik zeggen!

  Veel succes met trainen en blijf bloggen.

  Groet Ron

  1. Thanks voor de tip Ron! Kings of Leon doet het inderdaad ook vaak goed, maar deze stond nog niet op mijn lijstje. Ik ben benieuwd wat het nummer met mijn prestaties doet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *