Summer in France!

Van op het strand liggen in de Franse zomerzon naar een halve marathon in het Hollandse landschap. Het waren weer twee veelzijdige weekenden!

Je voudrais deux baguettes et cinq croissants s’il vous plait!

Vorig week vrijdag vloog ik samen met Sebastiaan de Franse zomerzon tegemoet voor een weekendje Zuid-Frankrijk. Even op bezoek bij m’n ouders die daar 3 weken vakantie vieren. Hoewel het echt een bliksembezoek was, voelde het echt als een minivakantie. En dat op maar 2 uur vliegen! Ik heb netjes mijn hardloopspullen in m’n koffertje gestopt, maar uiteindelijk zijn ze er niet uitgekomen… Beetje slecht, maar met 35+ graden was het net even te warm (en de tijd was ook te kort).

michelle5

Wel heb ik deze twee volle dagen (want zondag om 23 uur vloog ik alweer naar huis) genoten van het heerlijke temperatuurtje in Frejus, een boek uitgelezen, verrukkelijke croissantjes gegeten, Oasis gedronken (waarom hebben ze dit niet in Nederland?) gebarbecued, pizza gegeten in Monaco en gezwommen in de Middellandse Zee. Zo zou ieder weekend moeten zijn!

Yes, weer een halve marathon afgestreept

Weer terug in Nederland moest er uiteraard weer hardgelopen worden. De afgelopen week rende ik na het werk van Voorburg naar huis, een kort rondje van 5 kilometer ‘s ochtends vroeg en gisteren een halve marathon. Deze stond eigenlijk op zaterdag op de planning, maar respect voor alle hardlopers die de zomerstorm getrotseerd hebben! Het werd een rondje door het nieuwe wandelgebied in Pijnacker (Groenzoom), daarna via Zoetermeer door het Balijbos naar de Dobbeplas en weer terug. Goed uitgezocht: het was zo goed als precies 21 kilometer.

michelle8

Nieuwe schoenen!

Wel zat ik al een tijdje te denken om eens naar een hardloopwinkel te gaan om m’n voeten te laten opmeten, om zo misschien blessures in de toekomst te voorkomen. In januari kocht ik deze LunarGlides, maar ze blijken toch iets smaller te zijn dan zijn vorige versie, waardoor ze minder comfortabel zitten bij langere afstanden. Tijd voor nieuwe schoenen dus! Gisteren ging ik daarom langs bij Run2Day in Den Haag waar ze een filmpje van mijn voeten maakten. Hier bleek dat ik proneer, dat betekent dat ik en beetje naar binnen loop. Licht corrigerende schoenen zijn daarom goed voor mijn voeten, blijkt. Na verschillende schoenen en maten gepast te hebben, ben ik uiteindelijk naar buiten gelopen met een paar Mizuno Wave Inspire 11 schoenen. Ik vond nog dat ik voor mijn doen snel had gekozen ook :). Ze zien er niet zo mooi uit als m’n Nikes, maar goede pasvorm is toch net wat belangrijker natuurlijk. Vandaag nog even een rustdag, maar morgen ga ik ze uitproberen. Ben benieuwd hoe ze bevallen!

Samen naar Berlijn

Op zondag 27 september doe ik mee aan de marathon van Berlijn voor hardlopers, maar een dag eerder kunnen mensen op inline skates ook meedoen aan de marathon. Hoe leuk, Bas heeft zich ook ingeschreven om mee te doen! Dus op zaterdag kan ik hem aanmoedigen tijdens zijn marathon en op zondag hij mij. Superleuk toch?! Hopen dat de rest van m’n duurlooptrainingen ook goed gaan (komende zaterdag 24 kilometer op het programma) en dan belooft dat laatste weekend van september nog leuker te worden!


Share Button
Help! Nog maar 2 maanden tot Berlijn
Juli update!

One thought on “Summer in France!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *