Run the world: Dublin

Dublin

Het afgelopen weekend was ik in Dublin om te genieten van de vele gezellige pubs, smakelijke biertjes, leuke straatjes en kleine winkeltjes. Maar volgens mijn marathonschema stond er ook een run van 16 kilometer op het programma, dus zijn ook mijn hardloopschoenen in mijn koffer gegaan! Op vrijdag zijn we onder andere naar het Guinness Storehouse geweest en hebben we ge’kingd’ onder het genot van livemuziek in een pub. Niet de ideale voorbereiding voor een run op zaterdagochtend, maar hoe vaak ben je in Dublin?!

Rivier Liffey en Phoenix Park
Zaterdag vertrok ik iets over 8.00 uur vanuit ons hotel. Moe! In Nederland had ik al een beetje gekeken welk stukje ik zou kunnen rennen, dus ik besloot gewoon de rivier aan mijn linkerhand te houden totdat ik in het Phoenix Park aan zou komen. Daar lopen wel verschillende wandelroutes/paden, maar omdat ik niet echt de weg wist en geen zin had om te verdwalen, ben ik gewoon 8 kilometer rechtdoor gerend, om daarna rechtsomkeert te maken en dezelfde route terug te gaan.

Hoogteverschil tijdens de run
Hoogteverschil tijdens de run

Lekker klimmen
In Dublin ruikt het niet al te fris (om het maar even netjes te zeggen) dus was het best een verademing om lekker in het park te rennen. En wat was het groot! Wel kreeg ik al vrij snel vermoeide benen, maar toen ik bij kilometer 8 omdraaide (ik was inmiddels al het park uit en kwam in een mooie woonwijk terecht) merkte ik vrij snel waar dat aan lag: de hele weg was vals plat! Daardoor was een stuk makkelijker om de weg terug te rennen. Leuk om andere hardlopers tegen te komen en toch een ander stukje van Dublin te zien.

Hardlopen tijdens een stedentrip: ik zeg DOEN!


Share Button
Van die bank af!
Intervallen & Royal Ten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *