We hebben de Ride weer uitgefietst!

YES, we hebben hem weer uitgefietst: de Ride For The Roses 2015. Wat was het zwaar, wat was ik kapot, maar het is ons weer gelukt! 100 kilometer door de omgeving van Aalsmeer, Hoofddorp en Haarlem.

Afgelopen zondag was het zover; de weersverwachting zag er niet al te best uit: veel wind en buien zouden ons te wachten staan. Gelukkig waren de weergoden ons nog redelijk gunstig gestemd, want de regen is beperkt gebleven tot slechts een paar buitjes. De Ride zelf was net zo’n gave ervaring als twee jaar geleden, toen ik voor het eerst meedeed. Ruim 9.000 wielrenners stonden klaar bij de start. Een reep Snelle Jelle werd nog even uitgedeeld en even na 10.00 uur gingen ook Bas, Ronald en ik van start. Hier kun je trouwens meer lezen over de Ride.

ride2
Wat lag het tempo (voor mijn gevoel) hoog de hele tijd. Het was geen wedstrijd, maar vooral de bedoeling dat iedereen als het ware als een groot peleton achter elkaar bleef fietsen. Maar iedereen ging zo snel! Nu had ik natuurlijk niet optimaal (lees: veel te weinig) getraind door alle hardlooptrainingen voor Berlijn, maar toch had ik stiekem gehoopt dat het me iets beter af zou gaan omdat het qua conditie wel goed zat. Vaak had ik het gevoel dat de kilometers voorbij kropen, maar dat kwam vooral ook door de vele tegenwind die we hadden. Af en toe waren er wegversmallingen, wat er voor zorgde dat we soms met z’n allen stilstonden. Maar dat vond ik eigenlijk wel fijn, even de tijd om een mueslireep te eten en op adem te komen.

Na ruim 4,5 uur kwamen we over de finish. Zonder lekke banden en grote valpartijen. Bas en ik zijn namelijk allebei een keer vanuit stilstand omgevallen, haha. Bij de finish kregen we alledrie traditiegetrouw een rode roos en was het tijd om de auto weer in te stappen naar huis. ’s Avonds lekker bijkomen met een maandmenu van de Chinees. Heerlijk!

routeridefortheroses.png

Samen met Bas en mijn schoonvader Ronald heeft ons Team Lijster €654,- opgehaald, met in totaal door alle deelnemers €854.000,- ten behoeve van het KWF. Hoe gaaf dat we dit bedrag met zijn allen bij elkaar gefietst hebben. Iedereen die ons gesponsord heeft; bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *