Marathon Parijs – nog 2,5 week!

Tijd voor weer even een update! Met nog minder dan 3 weken te gaan komt de marathon van Parijs steeds dichterbij. Gelukkig heb ik de afgelopen tijd veel kilometers kunnen maken (dit jaar alweer 400!) en gaat het eigenlijk – op een paar blaren na – heel voorspoedig!

Over de Brouwersdam

In de voorjaarsvakantie gingen we met de fam een weekendje naar Port Zélande. Mijn zus Charlotte is begonnen met hardlopen en het was superleuk om nu samen met haar een paar km te kunnen rennen. In april (een week na Parijs) lopen we de kwart marathon in Rotterdam, superleuk! Ook heb ik op 2 weekenden na, elk weekend mijn lange duurloop kunnen doen. Dat ging afgelopen zomer een stuk minder goed, waardoor ik ook minder vertrouwen had toen ik aan de start stond in Amsterdam.

Taylor Swift Running Challenge

Iemand van de Taylor Swift Running Challenge gehoord? Ter voorbereiding op haar Era’s Tour trainde Taylor Swift op de loopband terwijl ze alle liedjes van haar setlist zong. Daaruit is de running challenge gekomen: al hardlopend naar de bijna 3 uur durende setlist van Taylor’s tour luisteren. Dus dat moest ik ook even proberen. In mei ga ik met Moniek naar het concert van Taylor Swift in Stockholm, en hoewel ik me niet echt een Swiftie voel kon ik hiermee mooi de liedjes vast oefenen. Bij 20 km kwam ik bij mijn lievelingsalbum (1989) en dat gaf me precies de boost die ik nodig had voor de laatste kilometers.

But I keep cruisin’
Can’t stop, won’t stop movin’
It’s like I got this music in my mind
Sayin’ it’s gonna be alright
!

Naar de sneeuw/regen/zon

Vorige week ben ik op wintersport geweest met collega’s van PostNL, dat was ontzettend leuk! Van hardlopen kwam het niet (ook geen hardloopspullen meegenomen hoor) maar gelukkig ook geen gekke blessures opgelopen. We hebben alle weercondities meegemaakt tijdens die 3 dagen op de piste, maar de laatste dag in de verse sneeuw was toch wel een hoogtepuntje. En fijn dat al dat rennen ook wat doet voor je conditie, ik hield het mooi ’tot sluit’ vol op de piste!

30 km!

Dan die lange duurloop nog. Een paar weken geleden wilde ik ook 30 lopen, maar toen ben ik bij 24 km gestopt omdat het te laat werd en ik honger kreeg (iets met een te vol weekend en slechte timing). Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: ik heb de 30 km aangetikt! Van Pijnacker naar Den Haag, via een omweg. Het weer was prima en het ging eigenlijk heel soepel dus dat was heel fijn! Met een klein geluksmomentje toen ik moest plassen er op magische wijze een dixie opdook die én open, én (redelijk) schoon was. Het zijn de kleine dingen jongens! Na een gezellige verjaardag van Jes en Pepijn lekker met de auto terug naar Pijnacker.

Alleen krijg ik steeds een blaar naast mijn linker grote teen, dus even proberen of andere sokken helpen. Iemand nog een gouden tip voor blaren tussen je grote teen en die ernaast?

Dit weekend wil ik nog een halve marathon lopen en dan zitten de lange duurlopen er alweer op. Zin in Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *