I’ve got a snowboard under my feet

Als ik naast hardlopen een sport zou moeten kiezen die ik het allerliefste doe, dan is dat zonder twijfel snowboarden. Toen ik in 2007 voor het eerst op wintersport ging, was ik meteen verkocht. Die prachtig witte bergen,  mooie uitzichten en lekker hard van glooiende pistes racen.

Ook al moest ik 2 dagen lang (en eigenlijk de rest van de week) pijn lijden omdat ik het maken van bochtjes onder de knie moest krijgen, het snowboarden gaf me meteen een gevoel van vrijheid.

First track & Apres Ski
Inmiddels ga ik dit jaar voor de 7e keer op wintersport. ‘s Ochtends vroeg opstaan om broodjes te halen, daarna met de andere vroege vroegels zo snel mogelijk naar de lift en met een beetje mazzel ‘first track’ (of iets wat daarop lijkt) de piste af. Voorheen gingen we altijd naar Frankrijk, maar sinds we vorig jaar voor het eerst Oostenrijk ontdekt hebben, zijn we verkocht. De supermarkten en restaurants zijn een stuk beter betaalbaar en nog een groot voordeel: het apres skiën begint hier ook echt ‘na het skiën’, en niet pas om 22.00 uur zoals in Frankrijk. Dus met de laatste lift naar beneden, je board ergens neerzetten en hup, de kroeg in voor een lekker biertje. Het voordeel is dan ook meteen dat je redelijk op tijd in je bed ligt :).

wintersport_slide1

Voorpret
Dit jaar gaan we naar Ellmau, in het gebied Wilder Kaiser Brixental. Als ik de webcams bekijk ziet het er prachtig uit, de laatste sneeuw is gisteren nog gevallen. Laten we er gewoon van uitgaan dat het over een maandje er ook nog zo uit ziet. We zitten met z’n zestienen in een groot huis, dus een feestje wordt het zeker. Komende vrijdag hebben we de traditionele ‘pre-wintersport meeting’, waarbij we onder het genot van een pizza nog meer zin krijgen in de vakantie.  Vorig jaar maakte Bas onderstaand filmpje, superleuk om weer terug te kijken 🙂

Maar voordat het zover is, staan eerst nog de Groet uit Schoorl Run, de CPC Loop Den Haag (beiden 21 km) en een aantal duurlopen ter voorbereiding op de marathon van Rotterdam op de planning. Maar wat heb ik een zin in wintersport!


Share Button
De groetjes uit Schoorl
Winter Wonderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *