Ik ben er nog!

bruggenloop

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Sorry dat ik zo lang niks van mij heb laten horen, maar ik heb niet alleen maar op de bank gezeten! Door drukte en de donkere dagen voor en na kerst ben ik wel een klein beetje het plezier in het hardlopen kwijtgeraakt, en als logisch gevolg ook het schrijven er over. Maar met een marathon op de planning dit jaar ga ik mijn best doen om het weer terug te krijgen.

Bruggenloop
In december deed ik mee aan de Bruggenloop. Vorig jaar wilde ik hier al aan meedoen, maar helaas was ik te laat met inschrijven. Daarom was ik er dit jaar als een van de eersten bij. Samen met mijn vader stapte ik dan ook de auto in naar Rotterdam. Aiiiiii file! We waren op tijd weggegaan zodat we nog alle tijd hadden om een parkeerplek te zoeken, naar de Kuip te lopen, onze spullen af te geven en naar de start te gaan. Doordat er een afslag was afgesloten stond het op de snelweg helemaal vast, waardoor er niks meer van ons plannetje terecht kwam. Gelukkig was er nog een parkeerplekje. Omdat we niet wilde riskeren dat we te laat bij de start zouden komen, besloten we onze spullen in de auto te laten. Er lag nog een festivalmatje van Pinkpop in de auto (die ik de dag ervoor gebruikt had om de kerstboom op te vervoeren), dus die sloegen we om onze schouders om toch nog een beetje wind en regen af te weren. Gelukkig hadden we ruim op tijd te start bereikt, maar waren we wel al flink natgeregend. Tijdens de run zelf is het ook geen moment droog geweest. Door de vele mensen die meededen was het lastig om je eigen tempo te vinden. Met een tijd van 1.25.28 is het ook niet mijn beste 15 km run geweest, maar de medaille was extra verdiend door dat zeikweer!

horloge

Hardlopen op Tweede Kerstdag
Verder rende ik op Tweede Kerstdag een halve marathon. De eerste 5 kilometer met Bas, daarna rende hij terug naar huis en ging ik verder. Ging lekker! De dagen ervoor had het superveel geregend en deze dag was het prachtig weer. Ik was eigenlijk van plan om 15 kilometer te rennen, maar ik had me een beetje verkeken op de route, waardoor mijn rondje wat langer is geworden. De laatste keer dat ik zo ver had gerend was tijdens de marathon in oktober, dus fijn om te weten dat ik het nog in me had!

Rennen voor het ontbijt
Afgelopen weekend was ik met Bas een weekendje in Duitsland, en ook onze hardloopspullen zijn meegegaan. Samen hebben we zaterdagochtend 6 km door het plaatsje Bad Sassendorf gerend. Voor het hardlopen at ik snel 2 Oreo koekjes, bij gebrek aan iets anders. Na het rennen smaakte het uitgebreide ontbijtbuffet (met zalm, eitjes, heerlijke broodjes en lekkere sapjes) extra lekker!

weg

Goede voornemens
In 2014 heb ik in totaal 1.330 kilometer hardgelopen. Wow, dat is van Pijnacker naar de toren van Pisa! In 2015 heb ik eigenlijk als enige hardloopdoel het succesvol uitlopen van de marathon van Rotterdam, en daarbij ook mijn tijd verbeteren. In februari loop ik de halve marathon tijdens de Groet uit Schoorl Run en in maart de CPC Loop in Den Haag, ook een halve marathon. Tussendoor ga ik die halve marathon uitbreiden en wil ik doordeweeks weer snellere tempolopen gaan doen. Maar daar moet ik dus weer even de motivatie voor vinden. In het weekend rennen vind ik heerlijk, maar ‘s avonds in het donker vind ik echt verschrikkeijk. Laat het maar snel lente worden!


Share Button
Winter Wonderland
Herfst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *