Genieten op de Veluwe

Veluwe

Afgelopen zaterdag was ik in het Nationaal Park de Hoge Veluwe, met de familie van Bas. Jaarlijks wordt hier een mooie wandeling gemaakt van Hoenderloo – Schaarsbergen – Otterlo – Hoenderloo, met tussendoor tijd voor een lekker kopje koffie en een heerlijke lunch. Aangezien er bij mij voor dit weekend 16 km hardlopen op de planning stond, leek het me wel een leuk idee om het eerste deel rennend af te leggen.

Iets na 8.00 uur had ik mijn hardloopschoenen vastgeknoopt. Toen ik de wandelaars had uitgezwaaid ben ik aan mijn route begonnen. Wat een genot, wat heerlijk om op zaterdagochtend in je uppie door de bossen en over de hei te lopen! Het park was pas net open, dus ik kwam bijna geen mensen tegen onderweg. Ik rende over het asfalt en genoot van de natuur. Doordat er overal van die ANWB paddenstoelen staan, wist ik precies welke route ik moest volgen.

Na iets meer dan anderhalf uur kwam ik bij de eerste pauze post aan en werd ik verwelkomd met koffie en sultana’s. Zeker voor herhaling vatbaar! Als ik over een tijdje langere duurlopen van 25-30 kilometer ga lopen, ga ik zeker nog een keer terug naar de Veluwe om daar te rennen. Heerlijk!

Runkeeper VeluweNa een tijdje kwamen de wandelaars ook aan. Daarna sloot ik aan bij de wandelaars en gingen we verder voor het stuk Schaarsbergen – Otterlo, wat ongeveer 14 kilometer was. Een heerlijke lunch met soep en broodjes stond hier op ons te wachten, waarna het laatste stuk van Otterlo – Hoenderloo gelopen werd.

Resultaat: 16 km hardlopen en +/- 22 kilometer wandelen = 38 kilometer en 2 blaren. Bijna een marathon, vermoeide benen en een voldaan gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *