De ideale voorbereiding

miles

Op internet is superveel te vinden over hardlopen. Adviezen over kleding, krachttraining, schoenen, voeding en schema’s, iedereen heeft er wel iets over te vertellen. Zo ben je toe aan nieuwe schoenen als je huidige stappers de 1000 kilometer hebben bereikt, schijnt bietensap super gezond en goed voor een wedstrijd te zijn, neem je ‘gelletjes’ tijdens een duurloop om je energielevel op pijl te houden, zou je naast hardlopen ook moeten fitnessen om je ‘core’ te versterken en zijn er trainingsschema’s in alle soorten in maten te vinden. Pfoe, je zou bijna door alle bomen het bos niet meer zien. Maar hoe staat het er bij mij voor?

Kleding
Ik heb een la vol kleding, maar toch heb ik altijd iets nieuws nodig (blijf een vrouw he 😉 ). Graag zou ik nog een extra kort broekje of 3/4 tight voor de zomer willen hebben!

Schoenen
Wow, ik heb al ruim 1100 kilometers rennend ‘gemapt’ met Runkeeper! Mijn schoenen kocht ik vorig jaar mei, hier heb ik nu 846 kilometer op gelopen, wat zou betekenen dat ik over ongeveer 150 km aan nieuwe schoenen toe ben. Ik denk dat ik de BOOST van Adidas eens ga proberen in de winkel, ben benieuwd hoe ze zitten! Overigens ben ik nog steeds tevreden met m’n Nike Lunarglides, dus misschien koop ik die schoenen nog wel een keer 🙂

Voeding
Mijn ideale renmomenten zijn ‘s avonds na het eten en op zaterdag. Wat ik altijd moeilijk vind, is het rekening houden met eten. Je moet eigenlijk 2 uur wachten na het eten voordat je weer gaat sporten, maar zo lang kan ik meestal niet wachten. Als ik een uur wacht is het al veel, haha! Ook moet ik gezond gaan eten, maar dat wordt lastig met die zak paaseitjes in huis… (thanks Bas!)

Training
Voordat ik begon met hardlopen deed ik regelmatig Steps bij De Viergang. Bij het trainen voor een marathon is het belangrijk dat je je lichaam sterk maakt om de afstand te volbrengen, dus niet alleen het trainen van afstanden is belangrijk. Misschien dat ik wel weer een abonnementje bij de sportschool afsluit voor 1 keer per week fitness, ook al lijkt me hier niks aan :S. Wel wordt het weer lekker weer, dus stap ik de racefiets weer op. Deze afwisseling is vast ook goed!

Een goed hardoopschema voor de marathon heb ik nog niet gevonden. Ik denk dat ik m’n eigen schema ga samenstellen. Doordeweeks 2x een kortere afstand, ‘s avonds na werk. Op zaterdag een langere afstand en op zondag een rondje fietsen. Drie keer in de week rennen deed ik al, dus dit moet niet zo’n probleem worden! Ben wel erg benieuwd hoe de langere afstanden me gaan bevallen!

Oja, genoeg slapen is ook belangrijk. Welterusten!


Share Button
Het schema!
Als dat maar goed gaat...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *