29 weken zwanger: buik groeit!

Ongeveer drie maanden maand geleden schreef ik nog dat ik lekker aan het hardlopen was en met plezier de 10 kilometer tijdens de marathon van Rotterdam had gerend. Inmiddels heb ik m’n hardloopschoenen in de kast gezet, want hardlopen met een dikke buik gaat niet meer zo lekker. Tweede Paasdag was de laatste keer dat ik een rondje van 5 kilometer heb gelopen. Tijdens het lopen voelde ik de ‘druk’ op m’n bekken toenemen en voelde het allemaal niet zo comfortabel meer. Dus na dat rondje verstandig besloten dat het hardlopen even klaar was. Hopelijk kan ik na de bevalling het hardlopen redelijk snel (10 weken?) weer oppakken, en lukt het me om in maart 2018 aan de start van de CPC Den Haag te staan. Of dat nou de 5, 10 of 21 kilometer is, dat zie ik tegen die tijd wel.

Wandelen en fitness

Natuurlijk wil ik nog wel een beetje fit blijven tijdens m’n zwangerschap, dus ik probeer wel actief te blijven. De afgelopen weken zijn we op vakantie geweest, maar we houden er altijd wel van om dingen te ondernemen. Mocht je een keer in Kroatië zijn dan MOET je de tijd nemen om de Plitvice Meren te bekijken. Werkelijk adembenemend mooi. Ik had constant het gevoel dat ik door een soort Droomvlucht liep. Overal watervalletjes en prachtig blauw/groen water, zo gaaf. Uiteraard hebben we ook lekker gerelaxed, lekker gegeten en genoten van onze laatste vakantie samen voordat de kleine er is.

Plitvice Meren

Bij De Viergang in Pijnacker volg ik de Zwanger & Fit les, fitnessen in groepsverband met andere zwangeren. Je wisselt apparaten met grondoefeningen af en je kunt alles op je eigen niveau doen. Bovendien is het leuk om met andere zwangere meiden te kletsen! Jammer genoeg is de les maar 1x in de week, dus als het een keer niet uitkomt mis je meteen een hele week. Daarom ben ik afgelopen zondag met Sebastiaan naar het nieuwe fitnesscentrum in Berkel geweest (voor de kenners, daar naast de Mac). Op de crosstrainer, fietsen en fitnessapparaten voor je armen/schouders en benen: ook als zwangere kan je genoeg doen.

Verder voel ik me goed, op wat last van m’n rug en ribben na. De kleine meid groeit lekker door en we kunnen niet wachten tot ze er is! Het kamertje is bijna af en de luiers zijn al in huis. Nog 11 weekjes geduld…


Share Button
This mom runs
Hardlopen met een buikje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *