De Marathon: ik vind ‘t met de auto al ver

Een van de leukste Nederlandse films van de afgelopen jaren is voor mij echt wel ‘De Marathon’, over het wel en wee van de monteurs van de garage van ras-Rotterdammers Gerard, Nico, Leo en Kees. Door een hoge belastingschuld zit Gerard, de eigenaar van de garage in geldnood. Yousoef, voormalig atleet, verdiende vroeger zijn geld met met het rennen van hardloopwedstrijden. Zo ontstond ook het idee om de marathon van Rotterdam ook te gaan rennen, om zo de belastingschuld te kunnen betalen. De film is natuurlijk een must voor alle hardloperts, en ik was dan ook benieuwd of de theatervariant net zo leuk zou zijn!

Donderdag 23 maart was het zover en ging ik samen met Bas en m’n vader naar de musical De Marathon in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Omdat Gerard, Nico, Leo en Kees als echte Rotterdammers een hekel hebben aan ‘020’, kan deze musical natuurlijk alleen in Rotterdam vertoond worden, grappig detail. Bij de ingang wordt je welkom geheten met een grote banner met  ‘Ik vind ‘t met de auto al ver’. Bas kocht nog het bekende paars/gele hardloopshirt uit de film en daarna liepen we richting ‘de start’. Je wordt door de stem van Martin van Waardenburg (Leo in de film) in de zaal begroet en daarna kan het beginnen.

De Marathon
Wat hebben we gelachen! Er zaten zo veel grappige stukjes in, soms een tikkeltje aan de grove kant, maar de zaal vond het fantastisch. Ik was van tevoren ook heel benieuwd hoe ze de hardloopscenes in beeld zouden brengen, en dat hadden ze echt op een leuke manier gedaan. Ken je die clip van Ok Go – Here it goes again? Zonder te veel spoilers te willen geven kan ik wel verklappen dat de choreografie van de hardloopstukjes onwijs geslaagd is.

Ook met de muziek zit het wel snor. Thomas Acda heeft de liedjes geschreven en met name ‘Mijn huis’ was mijn favoriet. In de musicalversie van de liedjes zit wel wat meer power vergeleken met de album versie, maar de nummers blijven mooi.


Conclusie: ga er heen! Nu tot 24 juni in het Nieuwe Luxor in Rotterdam!


Share Button
We hebben de Ride weer uitgefietst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *