Shoes of lightning

In mijn Runkeeper geschiedenis zie ik dat ik op 4 november 2012 met Evy’s ‘Start to run’ mijn allereerste hardloopkilometers maakte. Ik droeg een oude trainingsbroek en rende op een paar Reeboks (lekker hoog model) die ik ook droeg tijdens de Steps-lessen in de sportschool. Perfecte buitenschoenen dus, not. Oja, Bas mocht destijds ook niet vanuit het keukenraam toekijken hoe ik wegrende, want dat vond ik er stom uitzien. Haha, als ik er zo op terugdenk moet ik stiekem wel hard lachen om mezelf. Volgens mij vindt iedereen dat zijn ‘loopje’ er gek uit ziet, maar inmiddels heb ik dat geaccepteerd.

Hardloopschoenen had ik niet, want ik wist nog niet hoe lang ik het hardlopen zou volhouden. Toen ik begon met hardlopen was mijn ambitie om een halfjaar later de 10 kilometer tijdens de CPC Loop in Den Haag te rennen, maar verder dan dat dacht ik eigenlijk nog niet. Mijn allereerste hardloopschoenen kocht ik volgens mij bij Perry Sport, een paar Asics dat niet te duur was en die – volgens het etiket – voor hardlopen geschikt waren. Wist ik veel dat je hardloopschoenen altijd in een iets grotere maat moet kopen dan je normale schoenen (misschien t.m.i. maar dat scheelt je een hoop blauwe teennagels) en dat het beter is om je voeten eerst een keer te laten opmeten in een speciaalzaak voordat je schoenen aanschaft. Maarja, ik wist eerst ook niks over baby’s en inmiddels kan ik daar ook een woordje over meepraten ;-).

Ik ben inmiddels wat kennis, kilometers en ervaringen rijker, en heb een favoriet model gevonden. Ze zitten heerlijk en zien er (toch stiekem niet geheel onbelangrijk) nog leuk uit ook. Sinds 2013 ben ik namelijk fan van de hardloopschoenen van Nike, en in mijn geval het model LunarGlides. Mijn voeten lopen een beetje naar binnen (overproneren) en dit model schoenen corrigeert dat een beetje. De schoen is ontzettend flexibel door de zogenaamde ‘flywire’ bovenkant, maar zijn toch stabiel en zitten licht en comfortabel. Voor mij de ideale schoenen. Elk jaar lanceert Nike een nieuwe editie van deze schoen die steeds weer een tikkie geavanceerder is dan zijn voorganger. Ik heb zelf nu 4 of 5 paar in de kast staan. Ik gebruik ze niet allemaal meer, maar durf ze toch ook niet weg te doen ( #sentimeel).

Vlak voordat ik zwanger werd kocht ik mijn laatste paar hardloopschoenen van Nike, en hoewel ik nog niet zoveel kilometers op deze schoenen gemaakt heb – volgens Runkeeper nog geen 500 – merk ik dat ze toch niet meer zo lekker zitten. Wat niet gek is, want je voeten schijnen na een (eerste) zwangerschap gemiddeld 2 tot 10 millimeter groter dan te zijn voorheen. Bizar, maar waar!

Tijd voor een nieuw paar dus. Inmiddels is Nike al bij versie 9 van de LunarGlide aanbeland, dus ik ben benieuwd hoe die bevalt. Maar ik wil ook graag weten of een ander model ook goed bij mijn voeten past, bijvoorbeeld de Nike Epic React Flyknit. Daar lees ik ook goede verhalen over. Binnenkort maar bestellen dus, en dan lezen jullie wel welke het is geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *