Road2Rotterdam 25km

Road2Rotterdam – 25 km

De Road2Rotterdam trainingslopen worden jaarlijks door atletiekverenigingen door heel Nederland georganiseerd ter voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Vorig jaar liep ik twee keer mee met deze trainingslopen, en liep ik in groepsverband een 25 en 30 kilometer duurloop. Ook dit jaar worden deze trainingslopen weer georganiseerd. Afgelopen zondag liep ik samen met mijn vader de 25 kilometer door de omgeving van Dordrecht.

Zondagochtend had ik (zoals zovaak) eigenlijk helemaal geen in om te gaan hardlopen. Uit bed stappen, je hardloopkleding aantrekken en de deur uitstappen gaat bij mij niet altijd vanzelf. Maar dit keer werden we om 10.30 uur in Dordrecht verwacht, dus moest ik wel. Om 8.45 uur ging ik mijn bed uit, kleedde me om, at het welbekende kommetje yoghurt met blauwe bessen en havermout en reed naar het huis van mijn ouders. Ik haalde m’n vader op en samen reden we naar AV Parthenon, de atletiekvereninging in Dordrecht. We schreven ons in en gingen bij ons tempogroepje staan, die van 6.00 minuten per kilometer. Om 10.30 uur klonk het startschot en gingen de verschillende groepjes op volgorde van snelheid van start.

Photos2

We hebben heerlijk gelopen door de omgeving van Dordrecht, het was een groene route en het was heerlijk om gewoon blindelings je voorganger te volgen (nouja… helemaal blindelings gaat niet door alle plassen onderweg) en gewoon lekker een beetje om je heen te kijken. Er stond erg veel wind die dag, maar gelukkig hadden we het overgrote deel van de route mee- of zijwind. Prima te doen. Elke 5 kilometer stond er weer een drankpost op ons te wachten waar we werden voorzien van een bekertje AA of water. Het was leuk om weer eens een ander stukje Nederland te zien en er was toch een soort van saamhorigheid in de groep, iedereen was lekker aan het kletsen over de marathon.

Bij 21 kilometer kreeg ik het wel wat zwaarder (mijn vader ook overigens). Gelukkig bleven echte steken in m’n knieën uit, want daar ben ik echt als de dood voor. Na iets meer dan 2,5 uur was de finish in zicht. Omdat mijn horloge nog niet de 25 kilometer aangaf heb ik nog even een extra rondje over de atletiekbaan gerend, om toch het hele getal 25 op mijn horloge te zien schitteren.

Na de finish kregen we een banaantje en water of thee. Moe maar voldaan reden mijn vader en ik weer richting Pijnacker. Onderweg de verwarming lekker op 24 graden, want je koelt echt snel af na zo’n run. Helaas heb ik m’n vader nog steeds niet kunnen overtuigen om zich ook in te schrijven voor de marathon, ook al kan hij nu al 25 kilometer aan. Maar ik heb nog een paar weken om hem te overtuigen, en anders was dit een ideale training voor de CPC!

Photos1

Gelukkig viel de spierpijn achteraf wel mee, alleen m’n benen voelden wat zwaar. M’n knie heeft het gelukkig goed gehouden, want ik ben nog steeds een beetje bang dat ik ook dit jaar weer een stomme blessure krijg en daardoor weer niet aan Rotterdam mee kan doen. Maar voor nu lijkt het er allemaal goed uit te zien. Komend weekend gaan we op wintersport, dus wil ik deze week nog een 5 en een 10 kilometer lopen. Dan een weekje ‘rust’ en op 21 februari dan pas de volgende duurloop.

Nog 60 dagen tot de marathon, iieehhh!


Share Button
Op weg naar de Coolsingel #3
Op weg naar de Coolsingel #2

2 thoughts on “Road2Rotterdam – 25 km

  1. Hoi, je kunt ook elke zondag met Lekker Gelopen meelopen, specifiek voor marathonvoorbereiding. Hartstikke gezellig, verschillende tempogroepen, vrijblijvend, gratis en met verzorgingsposten. Vertrek stipt om 9 uur vanaf Du Midi in Delfgauw (behalve komende zondag, dan is het vertrek vanaf Meyendel). http://www.lekkergelopen.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *