Road 2 Rotterdam: 25 km

Yes, ik ben weer over die grens van 21 kilometer heen. Afgelopen zondag rende ik een trainingsloop van 25 kilometer door de groene omgeving van Spijkenisse. Verspreid door Nederland organiseert de Rotterdam Marathon onder de naam Road 2 Rotterdam een aantal trainingslopen, waarmee je jezelf kunt voorbereiden op die 42,2 km in april. In samenwerking met atletiekvereniging Spark kon je in Spijkenisse mee rennen met diverse pacing groepjes. Ik had m’n vader ook overgehaald om mee te lopen en zo stonden we samen met 340 anderen in het zonovergoten Spijkenisse klaar om die 25 kilometer te ownen.

Het weer was prachtig, echt heerlijk voorjaarsweer. Je kon merken dat de warmere temperatuur voor veel mensen even omschakelen was, overal om me heen zag ik mensen hun jasjes uittrekken. Ik had zelf voor een hemdje + jasje gekozen, wat achteraf een goede keus bleek. Het is toch nog net te koud voor blote armen :). Het fijne van zo’n georganiseerde trainingsloop is dat je niet je eigen drinken mee hoeft te nemen. Elke 5 kilometer was er een drinkpost aanwezig waar je water en energydrink kon krijgen. Fijn dat je dat niet mee hoeft te slepen onderweg.

spijkenisse2 spijkenisse1

 

 

De route was heerlijk, en omdat je met een pacer loopt, hoef je zelf niet na te denken over welk tempo je loopt. Ook hoef je niemand in te halen (die drang had ik wel in het begin, haha). Wij liepen met de groep van 6.00 minuten per kilometer mee. Ideaal, want door dit rustige tempo heb je nog genoeg adem over om met mensen een praatje te maken. Leuk om te kletsen over hoe iedereen zich voorbereid op de marathon en verhalen te horen over eerdere marathons. Voor je het weet zijn de 2,5 uur om, en zit er 25 kilometer op de teller. Yes, die is weer in de pocket!

Helaas heb ik aan dit uitstapje wel 2 blaren overgehouden, op allebei m’n grote tenen. Ik hoop dat het aan m’n sokken heeft gelegen, want tijdens de halve marathon van vorige week had ik nergens last van. En dat ze snel verdwijnen, want komend weekend wil ik weer een kilo(meter)knaller lopen. In mijn agenda staat 28 kilometer, maar als het lekker gaat hoop ik de 30 aan te tikken. Dan wil ik de week erna nog een keer 30 km lopen (weer tijdens zo’n trainingsloop), dan de CPC en na de wintersport nog 32. Als ik dan nog niet goed voorbereid ben weet ik het niet meer.

Komend weekend 28-30 kilometer dus. Hoog tijd om even te gaan oriënteren welke route ik ga lopen. Ideeën voor een mooi rondje zijn altijd welkom!


Share Button
Het perfecte hardloopontbijt
Nog 2 maanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *