Op weg naar de Coolsingel #2

Inmiddels zijn we weer 2 weken verder sinds mijn vorige stukje, en is de marathon van Rotterdam weer iets dichterbij gekomen. De maand januari sloot ik af met 128 hardloopkilometers op de teller. Best netjes! Toen ik vorig jaar trainde voor Rotterdam zat ik op 113 kilometer in januari, dus volgens de statistieken zou je zeggen dat ik lekker op schema zit. Lees verder hoe de laatste dagen van januari gegaan zijn.

Woensdag 20 januari – 6 kilometer

Even met Bas een kort rondje voor het eten, heerlijk om even ons hoofd leeg te maken. Ook al praten we niet tijdens het rennen (ik kan dat niet), het is toch gezellig om samen te gaan.

Zaterdag 17 januari – 21 kilometer

Yes, tijd voor weer een halve marathon. Meestal heb ik wel een rondje in gedachten als ik van huis vertrek, nadat ik even door wat eerdere runs van dezelfde afstand in Runkeeper heb gescrollt om wat ideeen op te doen. Ik wilde richting Zoetermeer en De Balij lopen, maar ik besloot toch een andere weg in te slaan en richting Berkel te rennen. Het was een heerlijke zonnige ochtend met een lekker temperatuurtje, prima te doen! Toen ik op de terugweg was en bij station Berkel Westpolder aankwam, was er een weg afgesloten en moest ik omlopen, irritant! Even heb ik getwijfeld om lekker de Randstadrail te pakken voor de laatste halte, maar ik wist m’n rug recht te houden en toch de 21 kilometer aan te tikken. Die halve marathon is weer binnen!

Maandag 25 januari – steps

Sinds een tijdje staat de maandagavond in het teken van Steps bij de Viergang. Nu ik dit weer heb opgepakt en m’n vriendinnetjes Nadia en Jeanny ook elke maandag gaan (we hebben tegenwoordig zelfs een Step-ep groepje in WhatsApp), vind ik het wel leuk om dit er in te houden. Het is een fijne workout en de buikspieroefeningen die we aan het eind van de les doen zijn ook niet verkeerd voor je lijf.

Dinsdag 26 januari – 8 kilometer

Overdag was het weer prima, wat koud maar af en toe een zonnetje, maar ‘s avonds was het weer nogal omgeslagen. Maar er moest toch echt weer gerend worden! Samen met Bas deed ik een rondje Delfgauw. Op de heenweg superveel tegenwind, maar de wind in je rug op de terugweg maakte alles goed. Daarna heerlijk pasta gegeten en op de bank geploft.

run12

Zaterdag 30 januari – 24 kilometer

De avond ervoor hadden we een gezellige ‘pre wintersport meeting’ met de hele club in Snowworld Zoetermeer, want de wintersport komt dichterbij. We gingen (kaas)fonduen en bespraken wie wat mee zal nemen op vakantie. Van theedoeken tot beerpongbekers, aan alles wordt gedacht. Ook dronk ik 2 biertjes, niet een ideale voorbereiding voor een duurloop, maar aangezien ik niet alle gezelligheid op wil geven moet een biertje wel kunnen op zijn tijd. Vrijdagavond was het al flink aan het regenen, en helaas was dit zaterdagochtend niet minder. Gedurende de ochtend hield ik steeds buienradar in de gaten om te kijken of de kust al veilig was, en ik redelijk droog aan mijn run kon beginnen.

Rond 11.30 uur was de kust veilig en begon ik aan mijn rondje. In mijn bidon had ik AA drink gedaan en een gelletje stopte ik in mijn hardloopband. Het plan was om een rondje Schipluiden te rennen, maar na 7 kilometer besloot ik toch van koers te veranderen en naar rechts af te slaan richting Rijswijk. Met nog 3,5 maand te gaan voor de bruiloft had ik zin om weer eens bij onze trouwlocatie te gaan kijken. Na 15 kilometer rennen stond ik bij Herberg Vlietzigt voor de deur, nam nog wat foto’s en slurpte mijn energygel naar binnen. Na een korte pauze ging ik weer verder voor de laatste 9 kilometer naar huis.


Share Button
Road2Rotterdam - 25 km
Op weg naar de Coolsingel #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *