Op weg naar de Coolsingel #1

2016 is al ruim 2 weken begonnen, en daarmee mijn marathonvoorbereidingen ook. Nog 82 dagen en 11 uur en ik sta aan de start van de NN Marathon Rotterdam. Voor wie me al even volgt weet dat ik deze wedstrijd in 2015 al had willen lopen, maar dat een blessure helaas roet in het eten gooide. Hoewel ik eigenlijk dacht dat Berlijn mijn laatste marathon zou zijn, kon ik het toch niet laten me weer opnieuw in te schrijven voor Rotterdam, want hoe gaaf zou het zijn als ik ‘m dit jaar pijnloos en met een mooie tijd kan rennen?!

Wanneer je traint voor een marathon kom je volgens menig blogger, (hardloop)tijdschrift en -boek niet onder een degelijk trainingsschema uit. Mijn eerste marathon liep ik netjes volgens het My Asics schema, maar daarna besloot ik dat mijn eigen schema veel beter werkt. Ik heb de kilometers die ik tijdens mijn duurlopen de komende maanden moet rennen netjes in mijn Google Agenda gezet. Ze staan op zaterdag gepland, maar ik mag van mezelf ook switchen met de zondag als dat net even wat beter uitkomt qua activiteiten dat weekend. Aardig he ;).

Marathon voorbereidingen januari 2016

Ik moet alleen wel zeggen dat ik het deze winter best zwaar heb. Zo liep ik een paar maanden geleden met gemak nog 3x per week, zo heb ik nu soms echt moeite om de deur uit te gaan en aan 2x per week te komen. Ik geef de winter maar de schuld. Met die kou, regen en de donkere dagen heb ik gewoon niet altijd zin om er op uit te trekken, geef mij maar die warme zomeravonden wanneer je nog gewoon in je korte broek en t-shirtje de straat op kunt, geen lampjes hoeft mee te nemen en ook geen rekening hoeft te houden met wegen die niet verlicht zijn en die je dus niet kunt nemen omdat het eigenlijk te gevaarlijk is. Gelukkig worden de dagen alweer iets langer, dus nog even en ik kan weer van werk naar huis hardlopen. In de tussentijd heb ik Steps weer opgepakt bij De Viergang, lekker binnen hupsen op muziek. Leuk dat ik het na zo’n lange tijd nog niet verleerd ben.

Maar om even op mijn marathon voorbereidingen terug te komen, het gaat best lekker. Hoewel ik het aantal doordeweekse rondjes wel wat mag opschroeven, gaat het goed met de kilometers. Zo begon ik de kerstdagen met een rondje van 15 kilometer en bouwde dit in de weken erna stukje bij beetje op. Hoewel het eerste rondje best weer even afzien was, rende ik gisteren eigenlijk met gemak mijn eerste halve marathon van dit jaar. Yes!

De komende twee weekenden staat er 21 en 24 kilometer gepland, en op zondag 7 februari doe ik mee aan de Road2Rotterdam trainingsloop van 25 kilometer. Samen met andere hardlopers die ook trainen voor de marathon van Rotterdam ren je samen over een vooraf uitgestippelde route, met drankposten onderweg. Leuk om een keertje een ander rondje te rennen, en het is altijd supergoed geregeld.

Nu lekker Netflix aan, kop thee erbij en de voetjes omhoog (want net naar Steps geweest). Tot de volgende update!


Share Button
Op weg naar de Coolsingel #2
What's the fun in running a marathon?

One thought on “Op weg naar de Coolsingel #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *