Berlin is calling… nog een weekje!

Nog maar een week en drie dagen, en dan is de marathon van Berlijn as we speak alweer achter de rug. Als het goed is loop ik dan (of nee, strompel) ik trots met die felbegeerde medaille om m’n nek door de Duitse hoofdstad.

Vorige week zaterdag rende ik voor de laatste keer een lange afstand. Niet de eerder geplande 32 kilometer, maar ‘slechts’ 20 kilometer. Ik wilde namelijk niks forceren en m’n lichaam een beetje rust geven. Als ik in m’n agenda terugkijk naar vorig jaar, rende ik mijn laatste duurloop ook ruim een maand voor de marathon (maar dit had te maken met onze vakantie naar Bali). Doordat ik af en toe nog last had van steken in mijn knie, heb ik de intensiteit en de frequentie van de trainingen een beetje teruggebracht. Meer rustdagen tussen m’n rendagen in, waardoor ik echt wel minder kilometers heb afgelegd dan ik had willen doen. Mijn duurloop van 30 kilometer liep ik nadat ik bijna een week niet had gelopen, maar gelukkig was ‘ie wel helemaal pijnloos. En dat geeft zelfvertrouwen!

Gisteren heb ik nog een snelle 10 kilometer gelopen, komende zondag wil ik nog een keer en dan is het klaar. Lekker m’n lijf even rust geven om dan volgende week zondag te knallen in Berlijn! Ik heb er echt superveel zin in. Samen met m’n ouders en Bas vertrekken we op vrijdag met de auto naar Berlijn. ‘s Avonds onze startbewijzen halen bij de expo, inchecken in ons hotel en uiteraard een bord pasta eten, want op zaterdag moet Bas al aan de bak voor de marathon op inline skates. Een klein beetje sightseeing en dan is het op zondag mijn beurt. Maandag rijden we dan weer naar huis.

 

 

Ik ben de weersverwachting al een beetje in de gaten aan het houden (ook al zegt dat nu nog helemaal niks), en op Weeronline staat nu 20 graden en halfbewolkt. Perfect weer om een marathon te rennen, toch?


Share Button
Berlin Marathon 2015 #1
BMW Berlin Marathon: it's on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *