Drie keer is scheepsrecht

Inmiddels zijn er al ruim 3 weken verstreken sinds ik de marathon van Rotterdam rende. En ik merk dat ik een stuk rustiger ben geworden wat hardloopdoelen betreft. Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik me in elk geval de eerste maand na de marathon voor geen enkele run mag inschrijven, om gewoon even te genieten van het ‘niets hoeven’. En dat is eigenlijk best fijn.

5 dagen na de marathon trok ik mijn hardloopschoenen weer aan, en hoewel het eerste rondje niet ontzettend soepel ging heb ik de keer erna mijn flow weer gevonden. Inmiddels ren ik weer lekker 3 keer in de week, zonder specifiek doel voor ogen. Nu is dat niet helemaal waar, want ik moet over 2,5 week mijn trouwjurk nog passen, dus sporten moet ik zeker de komende weken nog blijven doen, haha.

marathon-rotterdam-michelleHoe zit het met mijn volgende marathon ambities? Die zijn er even niet. Ik ben echt tevreden met het (uit)lopen van 3 marathons en mijn gevoel zegt dat het hier misschien wel bij blijft. Ik heb in elk geval niet de drang om mezelf voor een volgende marathon in te schrijven, zoals ik dit na Berlijn wel had. En eigenlijk is dat wel prima zo. Drie keer is scheepsrecht, en ik kan met fijne herinneringen terugkijken op de marathon van Amsterdam, Berlijn en Rotterdam.

In september is de Halve marathon Oostland en de Dam tot Damloop. In november wil ik misschien de Zevenheuvelenloop gaan rennen. Daarom wil ik nog wel afstanden boven de 15 kilometer in mijn benen blijven houden. Dan ben je ook max. 2 uur van huis, mooi toch voor de zaterdag of zondagochtend? Vorige week zondag rende ik 16 kilometer, afgelopen weekend even niet (want ik werd ineens verrast met een geweldig vrijgezellenfeest) maar als het lekker weer is wil ik er op Bevrijdingsdag misschien wel een mooie afstand uitknallen.

In elk geval gaan onze hardloopschoenen wel mee op huwelijksreis ;-).


Share Button
Zin
Easy like sunday morning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *