Marathon Rotterdam: Helaas pindakaas

12 april 2015 zou de dag worden waarop ik voor de tweede keer een marathon ren, m’n vorige tijd verbreek met een half uur en met een betere voorbereiding aan de start verschijn, maar jammer genoeg gaat het feestje niet door. This girl runs even niet.

Wat ik eigenlijk ik al dacht, maar wat net bevestigd werd bij de fysio: ik kan niet starten op 12 april. Sterker nog, de komende twee weken mag ik helemaal niet rennen. Oorzaak: blessure in mijn rechter hamstring, waardoor ik m’n rechterbeen probeer te ontlasten en daardoor teveel met mijn linkerbeen doe; waardoor ik na 5 km hardlopen steken krijg in die linkernie. Ik heb oefeningen meegekregen voor knie en hamstring en moet aanstaande donderdag weer terugkomen.

Ik denk dat het door de Groet uit Schoorl Run gekomen is, die ik begin februari rende. Dit was een heuvelachtig parcours door de duinen (waar ik normaal nooit ren) en daarmee heb ik m’n lichaam een beetje overbelast, en niet goed laten herstellen. De twee afstanden rennen tijdens de CPC een paar weken geleden waren de spreekwoordelijke druppel. Na de CPC heb ik twee weken niet gerend (wel de meest geniale wintersportweek gehad, maar daar later meer over 😉 ), maar zonder resultaat jammer genoeg.

En nu? Geen marathon dus op 12 april, oefeningen doen om m’n spieren op te rekken en tussendoor fietsen en zwemmen (want 3x per week niet sporten betekent dat ik 3x per week minder mag snacken, en dat kan natuurlijk niet!!). Ik hoop dat ik over een paar weken weer kan melden dat ‘this girl’ weer ‘runs’.

To be continued! 🙂


Share Button
Back on track
CPC Loop: 10 km én 21 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *